Ενυδάτωση Προσώπου: γιατί και πότε?

Γιατί πρέπει να ενυδατώνουμε την επιδερμίδα μας & πότε?
Η ενυδάτωση της επιδερμίδας –συστηματικά και καθημερινά– είναι πρωταρχικής σημασίας για την ομορφιά σας. Η υγιής επιδερμίδα περιέχει 70% νερό στις βαθύτερες στιβάδες της και 10-15% στις επιφανειακές. Αν τα ποσοστά αυτά μειωθούν, τότε παρουσιάζει συμπτώματα ξηρότητας και χάνει την ελαστικότητά της. Η ενυδάτωση άρα είναι απαραίτητη και αποτελεί την προστασία της από την πρόωρη γήρανση.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η συχνότητα αφυδάτωσης στις σημερινές γυναίκες –ανεξαρτήτως ηλικίας– έχει αυξηθεί σημαντικά, κυρίως από περιβαλλοντικούς και διατροφικούς λόγους. Πλέον οι ενυδατικές κρέμες νέας γενιάς, περιέχουν φόρμουλες που μπορούν να διατηρούν το δέρμα ελαστικό και υγιές, ακόμα και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση σχεδόν όλο το 24ωρο, ενώ δημιουργούν στην επιφάνεια του δέρματος ένα αόρατο φιλμ που συγκρατεί την υγρασία. Το πρωί λοιπόν, αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου είναι η καταλληλότερη ώρα για την ενυδάτωση του.

Ενυδάτωση χρειάζεται και η περιοχή του λαιμού, η οποία έχει ακριβώς τις ίδιες με το πρόσωπο απαιτήσεις για ενυδάτωση. Ακόμα και αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή, χρειάζεται ενυδάτωση. Απλώς θα πρέπει να διαλέγετε το κατάλληλο προϊόν, το οποίο δεν θα πρέπει να περιέχει πολλά λιπαρά συστατικά. Οι συνθέσεις με οινόπνευμα αφυδατώνουν το δέρμα. Επομένως, είναι προτιμότερο να τις αποφεύγετε. Συνήθως με την αλλαγή των εποχών χρειάζεται και αλλαγή του προϊόντος. Το καλοκαίρι, λόγου χάρη, η επιδερμίδα έχει ανάγκη από πιο ελαφρές συνθέσεις, ενώ αντίθετα το χειμώνα, μια πλούσια κρέμα μπορεί να καλύψει καλύτερα τις αυξημένες ανάγκες για ενυδάτωση.
Ενυδατική χρειάζονται ακόμη και οι νεαρές επιδερμίδες ανεξαρτήτως αν εμφανίζουν ξηρότητα ή όχι.
Πηγή: http://www.queen.gr/YGEIA-FITNESS/YGEIA/item/63369-pote-einai-i-katalliloteri-stigmi-gia-enydatosi-prosopoy#ixzz2f36LGq8A