5 ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΝΤΟΥΖ!

5 τρόποι που η αγαπημένη σου πρωινή συνήθεια μπορεί να βλάψει το δέρμα σου

Ο χειμώνας είναι η πιο σκληρή εποχή για το δέρμα σου αφήνοντας το ταλαιπωρημένο και ξηρό στο πέρασμά του. Όσο κι αν ψάχνεις την τέλεια κρέμα σώματος και όσα layers κι αν φορέσεις για να το προστατέψεις, πολλές φορές δεν μπορείς να αποφύγεις την εμφάνιση ξηρών περιοχών και το ξεφλούδισμα. Οι ειδικοί επιμένουν πως η φροντίδα του δέρματός σου πρέπει να ξεκινάει στο ντους και να ενισχύεται με την κατάλληλη κρέμα σώματος.

Όσο απλό κι αν ακούγεται ένα ντους, να πώς μπορεί να βλάπτει το δέρμα σου:

Το νερό είναι πολύ ζεστό

Μπορεί ένα καυτό ντους να σε χαλαρώνει μετά από μια δύσκολη μέρα ή να σε ζεσταίνει τα κρύα πρωινά όμως δεν είναι καθόλου καλό για το δέρμα σου. Κι’ αυτό γιατί το πολύ ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα σου και επιδεινώνει τις δερματικές παθήσεις και την ξηρότητα. Από την άλλη, το κρύο νερό δεν ωφελεί παρά μόνο σε περιπτώσεις που το δέρμα κοκκινίζει πολύ εύκολα. Η χρυσή τομή είναι ένα ολιγόλεπτο ντουζ με χλιαρό νερό.

Το σαπούνι σου κάνει πολύ αφρό

Όσο περισσότερο αφρό κάνει ένα σαπούνι τόσο περισσότερο ξηραίνει το δέρμα σου. Αυτό συμβαίνει γιατί ο αφρός οφείλεται στην ουσία που έχει την ικανότητα να τραβάει τα φυσικά έλαια από το δέρμα. Αν νιώθεις το δέρμα σου ξηρό μετά το μπάνιο δοκίμασε ένα πιο κρεμώδες και ενυδατικό σαπούνι ή ακόμη και καθαριστικά λάδια και θα δεις αμέσως διαφορά.

Δεν ξεπλένεσαι καλά

Αν χρησιμοποιείς σκληρά σαπούνια (σαν αυτά που είπαμε πριν πως καλό είναι να αποφεύγεις) είναι απαραίτητο να ξεπλένεσαι πολύ καλά με νερό γιατί αν μείνουν στο δέρμα σου μπορεί να προκαλέσουν ακόμα περισσότερη ξηρότητα και ερεθισμούς. Από την άλλη, τα απαλά, ενυδατικά σαπούνια είναι σχεδιασμένα ώστε να μην ξεπλένονται εντελώς και να μένουν στο δέρμα σου σαν ενυδατικό φιλμ.

Βάζεις μάσκες καθαρισμού μετά το ντουζ

Πολλές από εμάς βάζουμε μάσκα και πλένουμε το πρόσωπό μας μετά το ντους. Αυτό όμως ξηραίνει υπερβολικά πολύ το δέρμα σου. Η σωστή σειρά είναι να βάζεις μάσκα προσώπου πριν να το πλύνεις και μετά το ντουζ να εφαρμόζεις μια ενυδατική κρέμα για να αποκαταστήσεις την υγρασία του.

Τρίβεις το δέρμα σου με την πετσέτα

Η στιγμή που βγαίνεις από το μπάνιο και τρέμεις είναι για όλους μια κάπως δυσάρεστη εμπειρία όμως το να τρίβεις το δέρμα σου έντονα με την πετσέτα για να ζεσταθείς είναι ο,τι χειρότερο. Ο σωστός τρόπος για να στεγνώσεις είναι να ταμπονάρεις την πετσέτα στο δέρμα σου με απαλές κινήσεις και αμέσως μετά να απλώσεις μια ενυδατική λοσιόν σε χέρια, πόδια και κορμό.

Πηγή: MadameFigaro.gr